ЯК ПІДГОТУВАТИ АВТОМОБІЛЬ ДО ЗИМИ?

Новини
Дата публікації: 29 вересня 2022 р.
poradi_pidgotovki_avto_do_zimi_servis_tojota_uzgorod_karat_motor3

Турбуючись про кожного клієнта та кожен автомобіль Тойота Центр Ужгород «Карат Мотор» підготував для Вас основні правила, яких необхідно дотримуватися при підготовці автомобіля до умов холодної пори року.

  • «Перевзуйте» гуму! Перше правило автовласника

В Україні зимовий клімат, якому характерні і снігопади, і низькі температури, тож зимова гума — необхідність. Вона поліпшує зчеплення зі слизькою від криги дорогою, підвищує керованість, скорочує гальмівний шлях.

Замінювати гуму треба на всіх чотирьох колесах одночасно, а не «перевзувати» ведучі, а інші залишати на потім. Їзда на різній гумі зумовлює дисонанс у керуванні й може спричинити серйозну ДТП.

Рекомендовано заміну гуми проводять, коли середньодобова температура падає нижче -4 ℃.

Зверніть увагу!

Не слід обирати «всесезонну» гуму, вони не витримають українську зиму, так як розраховані на країни з дуже м'якою зимою.

Краще купувати нові шини, адже б/у моделі зношувалися під стиль водіння свого першого господаря.

Порада! Записуйтесь на сервіс по шиномонтажу ЗАЗДАЛЕГІДЬ, щоб не стояти в чергах та довіряйте цю справу професіоналам.

Порада! На випадок, коли транспортний засіб застряг і ви не можете виїхати, добре мати з собою трохи солі, щоб підсипати під колеса.

  • Перевірте тиск у шинах

Якщо тиск нижчий за рекомендований (для конкретної марки марки), на гумі може бути закритий протектор. Це знижує рівень його зчеплення з дорогою та підвищує ризик занесення.

Порада! Під час занесення в жодному разі не можна тиснути на гальмо. Треба відпустити газ і вирулювати в протилежний від занесення бік.

  • Перевірка стану АКБ

Взимку акумуляторна батарея зазнає підвищеного навантаження. Якщо збігає термін служби акумулятора, краще замінити його заздалегідь, восени. Стандартний термін експлуатації АКБ від 3 до 5 років, але все одно варто переконатися в її справності:

  1. Варто перевірити рівень електроліту (залежить від типу АКБ авто)
  2. Оглянути клеми й дроти. Якщо на них є корозія (наліт білого кольору), то варто її прибрати.

Порада! Якщо ж Ви вирішили заощадити та не змінили акумулятор – запасіться, хоча б проводами «для прикурювання», так як на морозі зношена батарея може просто відмовитися працювати.

  • Заміна моторного мастила

Основне призначення мастила — змащувати деталі двигуна, запобігати їхньому надмірному тертю й виходу з ладу. Коли температури низькі, мастило густішає, а двигун перегрівається. Загалом мастило треба замінювати 1 раз на рік або після кожних 10‒15 тис. км. Пробігу. Дотримуйтесь регламенту і Ваш автомобіль Вам скаже: «Дякую».

  • Стежте за рівнем антифризу

Ця рідина захищає двигун не тільки від замерзання. У спекотну пору року вона запобігає перегріву, з нею двигун легше протистоїть корозії. Важливо підтримувати рівне співвідношення антифризу й води. Якщо води буде забагато, в умовах низьких температур суміш замерзне.

  • Переконайтеся в справності обігрівача та замініть фільтри

Без тепла, що забезпечує нам система кондиціонування та обігріву,  в мороз вкрай неприємно. Не працюючий обігрівач створює багато незручностей. Неспроможність обдути лобове скло теплим повітрям призводить до його запотівання, що вкрай небезпечно, оскільки погіршує огляд. Безпека перш за все!

Якщо повітря гаряче, але потік слабкий, потрібно перевірити повітряні фільтри. Взагалі, їх рекомендовано міняти кожні 15 тис. км. пробігу, а якщо є на то покази, то і раніше.

Зверніть увагу! Зношеність фільтрів визначається за кількома параметрами: зниження потоку повітря з дефлекторів обдування; збої в роботі «пічки»; запах вихлопних газів всередині салону; швидке запотівання скла в холодну пору року; попадання в салон пилу з потоком повітря при включенні системи вентиляції.

  • Замініть щітки склоочисника й склоомивач (на зимовий)

Ще одна запорука гарного огляду взимку — справні склоочисники. Щітки в них гумові, а тому з часом тріскаються, стираються і погано виконують свою функцію. Тому підготовка авто до зими завжди передбачає оцінку стану склоочисників, рекомендується міняти щітки щороку, а краще — кожні півроку. Порада! Не забувайте прибирати сніг із щіток і під ними, перш ніж рушити в дорогу, інакше можна пошкодити механізм двірників під час їх вмикання. Необхіно перевірити сопла форсунок, які дуже часто забиваються пилом, солями і іншими відкладеннями.

Порада! Замініть склоомивач на зимовий, який рекомендований у керівництві з експлуатації. Рідина, що не відповідає зимовому сезону, легко замерзне в бачку, що може привести до його поломки.

Порада! Обирайте високоякісну продукцію надійного і перевіреного виробника, що не містить в складі токсинів, які шкодять здоров’ю!

  • Перевірте стан гальмівних дисків та колодок

Гальмівні колодки, навіть не дуже зношені, перед зимою необхідно замінити – як показує практика, основною причиною заносу є різниця гальмівних моментів коліс. Гальмівну рідину також варто поміняти – робити цю процедуру потрібно не рідше, ніж раз на два роки. Краще купувати гальмівну рідину найвищої якості – економити на ній не варто.

Зверніть увагу! Через вологу осінньої погоди, а взимку - ожеледиці, гальмівний шлях може збільшитися мало не вдвічі.

  • Перевірте систему освітлення авто

Перевірте, чи всі фари справні. Якщо є непрацюючі лампочки, обов'язково замініть їх. Після цього всі ліхтарі потрібно відрегулювати. Це можна зробити на автосервісі, де є обладнання для контролю світлового пучка. Подряпини на поверхні фар можна усунути за допомогою полірування.

  • Підкрилки та бризковики

Якщо на авто немає підкрилок і бризковиків, краще їх встановити. Це вирішить проблему з надмірним забрудненням кузова, особливо якщо машина з переднім приводом.

  • Підготовка кузова до зими

Якщо на кузові є навіть незначна подряпина, то до весни вона перетвориться на велику іржаву пляму, яку буде складно усунути.

Порада! Подбайте про усунення дефектів вже зараз.

Також можна нанести довготривалий захист на авто, так як взимку дороги посипають сіллю, яка згубно позначається на стані авто.

Відомі види захисту: віск (після кожної мийки авто); антикорозійні покриття; нанокерамічні покриття (тривалість захисту 1-2 роки); бронювання авто антигравійною захисною плівкою.

  • Антикорозійна обробка днища авто

Під час експлуатації авто, з часом, на днищі може виявитись іржа або корозія, такі дефекти потрібно обробити. На сьогодні є декілька дієвих обробок, що професійно використовують СТО.

Порада! Заливайте паливом бак повністю!

Якщо їздити з неповним баком, двигун страждатиме в будь-який сезон. Але взимку в напівпорожньому баку може утворитися конденсат, який стече в паливопровід і там замерзне, перекривши шлях паливу у двигун. Ремонт у цьому випадку буде дорогим, але ще гірше, якщо машина зламається десь у дорозі.

Найважливіше правило напередодні зими — не скупіться й не заощаджуйте на витратних матеріалах. В умовах низьких температур таке рішення може мати фатальні наслідки.

Тойота Центр Ужгород "Карат Мотор" якісно дбає про кожен Ваш автомобіль як про власний, а ще намагаємось це робити максимально доступно по ціні, саме тому пропонуємо Спеціальні пропозиції ціни на Сервіс Тойота!

toyota_highlander
Запит на консультацію (виклик сервісного фахівця):
Переваги офіційного сервісу Toyota
Працюємо виключно з оригінальними запчастинами та аксесуарами
Кваліфікований персонал / сучасні технології
Сучасна станція технічного обслуговування з цехом кузовного румонту та малярним цехом
Гарантія на виконані роботи, надані послуги та запасні частини
Беремо на себе всі клопоти стосовно автомобіля
!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля